چگونه استرس را با تغذیه مناسب کنترل کنیم؟ – تابناک
[ad_1]
به گزارش تابناک به نقل از مهر، یک متخصص تغذیه با بیان اینکه مدیریت استرس ابزاری قدرتمند برای ارتقای سلامت است، رژیم غذایی مناسب را راهکاری موثر برای مدیریت استرس عنوان می کند.
مرجان عجمی با اشاره به اینکه تغذیه مناسب می تواند کمک موثری در کنترل استرس باشد، گفت: رژیم غذایی مناسب بر اساس سه اصل مهم تعادل، تنوع و البته اعتدال در دریافت گروه های مختلف غذایی و علاوه بر رعایت این کلیات است. اصول، باید توجه داشت که نوشیدن آب کافی و فعالیت بدنی کافی می تواند تاثیر بسزایی در کاهش موارد استرس داشته باشد.
وی افزود: همچنین دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین B6، B12 و اسید فولیک و پرهیز از منابع غذایی حاوی کافئین برای کاهش استرس و اضطراب ضروری است.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف وعده های غذایی منظم و کم حجم با مشخصات گلیسمی پایین به تثبیت قند خون کمک می کند، اظهار داشت: توجه داشته باشید که اختلالات قند خون و گرسنگی می تواند عامل استرس و اضطراب باشد و در صورت استفاده از مکمل های غذایی منابع حاوی قند یا کربوهیدرات های ساده در مقادیر زیاد در رژیم غذایی، قند خون و سپس انسولین در خون افزایش و سپس کاهش می یابد.
مدیر ترجمه دانش و آموزش عمومی مؤسسه ملی تحقیقات تغذیه و مواد غذایی تصریح کرد: نوسانات سریع قند خون و به دنبال آن انسولین می تواند باعث ایجاد تغییراتی در خلق و خو و رفتار شود و افراد برای کاهش بیشتر استرس خود به شیرینی نیاز داشته باشند و این شریر است. چرخه به طور منظم تکرار می شود. بنابراین، دریافت فیبر، میوه و سبزیجات کافی به جای شکر و شیرینی ها و دریافت منابع حاوی پروتئین و چربی های سالم می تواند نوسانات قند خون را کاهش دهد و به کاهش احساس استرس و اضطراب کمک کند.
وی با اشاره به اینکه آجیل و دانه ها، سویا، گردو و روغن آفتابگردان حاوی اسیدهای چرب ضروری برای بدن هستند، گفت: مصرف ماهی های چرب مانند سالمون و ساردین می تواند در کاهش افسردگی و استرس مفید باشد و مصرف آن به ویژه در نوجوانان مبتلا به این بیماری مفید است. با عملکرد شناختی بهتر مغز در زندگی بعدی مرتبط است.
عجمی با بیان اینکه حبوبات منبع خوبی از پروتئین و در عین حال حاوی ریزمغذی های ضروری برای بدن هستند، گفت: ویتامین D یکی از مهم ترین ویتامین ها با عملکردهای فراوان در بدن است و کمبود آن را می توان با تغییرات خلقی مرتبط دانست. این ویتامین نقش مهمی در محافظت از مغز و عملکرد صحیح انتقال دهنده های عصبی دارد و حتی ممکن است به عنوان یک درمان کمکی برای آلزایمر مفید باشد.
این متخصص تغذیه افزود: خوردن جگر، ماهی، شیر و تخم مرغ می تواند به تامین ویتامین D کمک کند اما راه اصلی دریافت آن سنتز پوست و قرار گرفتن در معرض نور خورشید است.
مدیر واحد ترجمه دانش و آموزش عمومی مؤسسه تحقیقات تغذیه و مواد غذایی کشور یادآور شد: بنابراین به طور کلی برای حفظ سلامت و کاهش استرس و اضطراب سعی کنید از مصرف منابع قندی مانند شیرینی جات، آب میوه های مصنوعی و … خودداری کنید. آب نبات و نوشابه و مصرف قند یا نوشیدنی های حاوی قند را محدود کنید و در عوض از منابع حاوی فیبر، میوه ها و سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید تا نوسانات قند خون را به حداقل برسانید که یکی از عوامل ایجاد استرس است.
وی با بیان اینکه بسیاری از افراد به مصرف قهوه یا نوشابه های انرژی زا عادت کرده اند، خاطرنشان کرد: مصرف زیاد کافئین صرف نظر از منبع و منبع آن می تواند باعث تغییرات خلقی و استرس، اضطراب و حتی افسردگی شود.
عجمی با اشاره به اینکه برای کاهش مصرف کافئین، جایگزینی قهوه با چای سبز توصیه می شود، خاطرنشان کرد: چای سبز علاوه بر کافئین، حاوی اسید آمینه کمتری به نام تیانین است که برای کاهش استرس و اضطراب مفید است. علاوه بر این، مصرف آب کافی و فعالیت بدنی روزانه به حفظ سلامتی و آرامش بیشتر کمک می کند
[ad_2]