6

پایگاه میراث ‌فرهنگی «جوبجی» آغازبه‌کار کرد

[ad_1]

ایسنا/خوزستان مطالعه، هدایت و نظارت بر فعالیت پژوهشی و پژوهشی محوطه‌های میراث فرهنگی ملی و جهانی، بررسی، هدایت و نظارت بر روند برنامه‌ریزی و اجرای حفاظت، مرمت، مرمت و بهره‌برداری از آثار میراث فرهنگی ملی و جهانی، نظارت و کنترل فنی اقدامات حفظ و اجرای پایگاه های میراث فرهنگی ملی و جهانی یکی از وظایفی است که در پایگاه میراث فرهنگی انجام می شود.

منطقه جوبجی (دهیور) رامهرمز در شرق خوزستان مکانی است که باستان شناسان در آن گنج معروفی را کشف کرده اند. گنجینه طلا و برنز حاکم ایلامی رامهرمز در روستای جوبجی در جریان عملیات خط لوله سازمان آب و برق خوزستان در 18 اردیبهشت 1385 کشف شد. گمان می رود این گنج متعلق به 600 تا 700 سال قبل از میلاد باشد. در تپه باستانی جوبجی.

به گزارش ایسنا، کاوش‌های تیم باستان‌شناسی به سرپرستی دکتر آرمان شیگر در منطقه جوباجی رامهرمز در استان خوزستان در سال 1385 منجر به کشف مقبره‌ای شد که در آن 2 تابوت متعلق به 2 زن ایلامی که از اقوام و خویشاوندان زن ایلامی بودند، وجود داشت. پادشاه جدید عیلام، “پسر آن مرده”. برخی از وسایل و زیور آلات را با آنها دفن کردند.

شیشه گر در آن زمان توضیح داده بود که تپه جوبجی آثاری از دوره اشکانی دارد، لایه اشکانی آسیب زیادی دیده است، اما لایه ایلام که مقبره در سال 2006 در آن کشف شد، در بستر طبیعی رودخانه بوده و بیشتر کمی آسیب دیده است.

وی در سال 1387 برای انجام عملیات گمانه زنی برای تعیین حریم محوطه باستانی جوبجی رامهرمز به استان خوزستان رفت و در اوایل سال 1393 با تعیین محدوده و ارائه نقشه و عکس در فایل تکمیل شده اقدام کرد.

از طرفی یافته های سایت جوبجی باعث شد این سایت در سطح بین المللی و جهانی اهمیت پیدا کند، اما تحقیقات در این سایت به دلایل مختلف رونق نداشته و ادامه دارد.

این سایت قرار بود از سال 1388 به پایگاه تبدیل شود که بنا به دلایلی محقق نشد تا اینکه در اسفند 1381 خبر رسید که با پیگیری های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان و با تصویب. مدیرکل امور پایگاه ملی و بین‌المللی وزارت میراث فرهنگی مجوز تأسیس پایگاه استانی در محوطه جوبجی رامهرمز صادر شد.

در سال های اخیر با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور و وزارت امور خارجه، آثار باستانی کشف شده از محوطه باستانی جوبجی رامهرمز به همراه آثار تاریخی به دست آمده از سایر محوطه های باستانی کشور ایران در نمایشگاه های بین المللی در چندین کشور اروپایی به نمایش درآمد. مورد استقبال مردم و محققان بین المللی قرار گرفت.

آثاری از دوره ایلامی، اشکانی و اسلامی در محوطه باستانی جوبجی (دهیور) توسط رامهرمز به دست آمده است و یکی از آثار مهم این محوطه قنات های تاریخی دهیور است که بخشی از آب مورد نیاز زمین های کشاورزی را تامین می کرده است. منطقه.

پایگاه میراث فرهنگی راه اندازی شد

اکنون با حکم محمدحسین ارسطو زاده مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان برای محمد اسکندری به عنوان سرپرست محوطه جوباجی رامهرمز، این محوطه باستانی رسماً مالک محوطه میراث فرهنگی شد.

محمد اسکندری دارای مدرک کارشناسی ارشد باستان شناسی است و در آرشیو خود سرپرست پروژه جوبجی رامهرمز، مسئول هماهنگی پایگاه های ملی و بین المللی خوزستان، رئیس هیئت بررسی و شناسایی دشت رامهرمز ( ساحل چپ رودخانه علا) در سال 2019 و بررسی راه ها و شبکه های ارتباطی. وی همچنین در بررسی های باستان شناسی مانند کاوش های جوبجی، تلبرمی، سرتولی و سایر محوطه ها و بررسی های باستان شناسی در مناطق مختلف شرکت داشته است.

پیش از این با درخواست و پیگیری مدیرکل میراث فرهنگی استان و موافقت مدیرکل پایگاه های ملی و جهانی این وزارتخانه مجوز ایجاد پایگاه استانی در محوطه تاریخی جوبجی رامهرمز صادر شد. در بهمن ماه 1402 اعلام شد. از تاریخ ابلاغ مجوز تأسیس پایگاه، اتاق های عمارت صمیمی رامهرمز (امیرسپهدار) مرمت و تأسیسات اصلی اداری برای تأسیس پایگاه تجهیز شد.

انتهای پیام

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا