6

تأکید بر فرهنگ‌سازی و لزوم تفکیک زباله از مبدأ

[ad_1]

ایسنا/ مرد پنجمین جشنواره بازیافت و نخستین جشنواره «شیراز، شهر سبز بدون زباله» امروز هشتم اردیبهشت ماه طی مراسمی با حضور شهری، استانداری، شهروندان و دانش آموزان به کار خود پایان داد.

در این مراسم شهردار شیراز خطاب به دانش آموزان با بیان اینکه معضل زباله در همه جای دنیا یک موضوع بسیار مهم و حیاتی است، گفت: پاکسازی شهر، جمع آوری، ساماندهی و دفن زباله ها از وظایف شهرداری است.

محمدحسن اسدی با بیان اینکه زباله به عنوان طلای کثیف دنیا شناخته می شود افزود: روش مدیریت پسماند در هر کشوری متفاوت است.

وی با تاکید بر لزوم تفکیک زباله در مبدا و منازل گفت: با تمام تلاش ها اگر شهروندان این موضوع را رعایت نکنند باز هم به شرایط ایده آل نخواهیم رسید.

به گفته شهردار شیراز، این کلان شهر پاک ترین و پاک ترین شهر در کل کشور است که بخشی از آن مدیون مردم و بخشی به زحمات این بخش است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس نیز بر لزوم تفکیک زباله ها تاکید کرد و گفت: محیط زیست این ویژگی را دارد که بی توجهی یا توجه به محیط زیست در نقطه ای از کره زمین باعث ایجاد پیامدهای مثبت یا منفی در نقطه ای دیگر بر روی زمین می شود. .

محمود رضایی با بیان اینکه علاوه بر زباله های شهرداری که زباله ها را تفکیک می کند، باید این تفکیک از مبدا انجام شود و تبدیل به یک امر فرهنگی شود، افزود: در حال حاضر تفکیک زباله ساماندهی نشده است و شهرداری باید تلاش کند تا این موضوع را بیشتر سازماندهی کنید.

وی یادآور شد: تفکیک زباله بسیار مهم است و ممکن است دانش آموزان این سوال را داشته باشند که آیا می توان زباله های خشک را دفن کرد؟ باید گفت که اکثر زباله های خشک به کندی تجزیه می شوند و زباله ها مانند پلاستیک قرن ها طول می کشد تا تجزیه شوند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس ادامه داد: درختان برای تولید کاغذ قطع می شوند و در صورت عدم تعویض، محیط زیست از بین می رود. شیشه را می توان بارها و بارها با بازیافت و جداسازی زباله و زباله و بازیافت آنها بازیافت کرد. تاثیر بسزایی بر اقتصاد دارد.

تولید روزانه 3000 تن زباله در فارس

رضایی گفت: روزانه 3 هزار تن زباله در استان فارس تولید می شود که بیش از 60 درصد آن زباله است که بیشتر آن قابل بازیافت است.

وی با اشاره به اعلام شیراز به عنوان پایتخت بوم گردی آسیا گفت: این عنوان می تواند نقش مهمی در بهبود حوزه زباله، بازیافت و محیط زیست داشته باشد و فرصتی برای پیشرفت است.

رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز نیز با تبریک به برگزیدگان این جشنواره گفت: 80 پایتخت کشورهای آسیایی شیراز را به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا انتخاب کرده اند و این افتخار بزرگی است.

مسعود زارعی افزود: این کار مشترک مردم و مسئولان و فرهنگ سازی در مدارس و خانواده ها مصداق عینی شعار شهر ما خانه ماست و بیش از 30 هزار نفر به صورت مستقیم در این طرح شرکت کردند که نشات گرفته از دین ماست. اعتقادات، زیرا توجه به محیط زیست از دستورات اسلام است.

امکانات پایتخت زیست محیطی آسیا را کشف کنید

وی با اشاره به سابقه تلاش های زیست محیطی و پسماند شهر شیراز گفت: انتخاب شهر شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا را باید فرصتی دانست تا شیراز در موضوع محیط زیست و بازیافت در جهان برجسته شود.

عضو و رئیس شورای اسلامی شهر در سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز نیز با بیان اینکه در دین ما نظافت بخشی از دین است، گفت: مدیریت صحیح زباله و بازیافت می تواند به بازگشت برخی منابع به چرخه زمین و از خواست همه کمک کند. صرف نظر از همه افکار، مذاهب و حکومت ها، جهان برای حفاظت از محیط زیست است و اگر آب، خاک و نور پاک بماند، زندگی سالم خواهد ماند.

محمدرضا حجاری با بیان اینکه خداوند پاکیزگی را دوست دارد، افزود: بازیافت یکی از راه های جلوگیری از اسراف است که دین ما آن را مذموم است و امیدواریم دنیا به سمتی برود که بیشتر به این موضوع توجه شود و شاهد پاکی باشیم. و دنیای سالم

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست فارس نیز با بیان اینکه برخی از نعمت های خداوند توسط ما انسان ها تبدیل به زباله شده و در محیط زیست رها می شود، تاکید کرد: اگر زباله ها بیش از ظرفیت زمین باشد، وجود دارد. جایی برای زندگی باقی نخواهد ماند

قاسم نهاوندی با تشکر از کودکان و نوجوانان شرکت کننده در این جشنواره خاطرنشان کرد: وظیفه ماست که محیط زیست را به عنوان امانت به دست فرزندانمان بسپاریم.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز نیز با بیان اینکه زباله در کره زمین نقش اساسی دارد، گفت: روزانه میلیون ها زباله در دنیا تولید می شود که به دلیل عدم مدیریت صحیح، بسیاری از آنها به چرخه بازگردانده نمی شود.

صمد پناهیان بر بازیافت از خانه و جداسازی اشکال خشک و تر تاکید کرد و افزود: بازیافت موجب حفظ منابع طبیعی و آلودگی کمتر می شود.

وی با بیان اینکه این جشنواره از آذرماه سال گذشته آغاز شد و با استقبال خوب مخاطبان مواجه شد و با توجه به این استقبال چشمگیر سه بار تمدید شد، افزود: هدف از برگزاری این جشنواره صفر شدن زباله است و بیش از 21 هزار دانش آموز در این جشنواره شرکت می کنند. بیش از 9000 نفر از این جشنواره استقبال کردند و امروز از برگزیدگان این جشنواره تجلیل می شود.

انتهای پیام

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا