انتقاد کرباسچی به کثرت ثبتنامها و ارائه راهکار
[ad_1]
اقتصاد 24-روند ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری تنها در آخرین روز ثبت نام با ثبت نام 43 نفر به پایان رسید.
در مجموع 81 نفر در روزهای تعیین شده برای ثبت نام در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند که تعداد ثبت نام ها با واکنش هایی همراه بود.
در بین ثبت نام کنندگان، تنوع و تشابه در هر دو شکل وجود دارد، به عنوان مثال، نمایندگان دوره خاصی از مجلس تا اعضای کابینه از مهلت ثبت نام برای شرکت در انتخابات استفاده کردند.
با توجه به این شرایط، سوالاتی درباره دلایل این نوع ثبت نام و پیامدهای آن وجود دارد، غلامحسین کرباشی، فعال سیاسی و مدیرمسئول روزنامه هم میهن در گفتگو با فرارو به این سوالات پاسخ داد.
من از وضعیت ثبت نام ها انتقاد می کنم
غلامحسین کرباسکی به فرارو گفت: از وضعیتی که در ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری شاهد بودیم انتقاد دارم. من معتقدم این نقیصه باید هر چه زودتر برطرف شود و این به اعتبار جمهوری اسلامی نیست که بعد از 45 سال انتخابات ریاست جمهوری به این شکل برگزار می شود. انتخابات در همه جای دنیا قوانینی دارد که به هیچکس اجازه ورود به وزارت کشور برای ثبت نام را نمی دهد. یا قانون باید بر اساس نامزدی احزاب باشد که در این صورت در کشورهایی که انتخابات احزاب برگزار می شود، نامزدهای حزبی مشخص می شود. معمولاً همین احزاب در انتخابات پیروز می شوند. «اگرچه گاهی کاندیداهای مستقل در انتخابات حضور دارند، اما همه نمی توانند کاندیدای مستقل باشند و شرایط خاصی دارد.
وی افزود: «حتی کشورهایی که چندان مغرضانه عمل نمی کنند، به قانون پایبند هستند. مثلاً 500 استاد دانشگاه باید فردی را که می خواهد کاندیدا شود تایید کنند. در واقع باید از ثبت نام ریاست جمهوری حمایت شود. در آن زمان همه برای ثبت نام از کوچه و خیابان وارد وزارت کشور می شدند، حتی برخی از این افراد به عنوان موضوعات خنده دار و شوخی از صدا و سیما پخش می شد. این بار از این لایه جلوگیری شد، اما با این وجود هنوز معایبی وجود دارد. مثلاً 5 نفر از یک هیئت دولتی ثبت نام می کنند که همه با هم می نشینند. مردم در مورد این رفتار چه فکری باید بکنند؟ یعنی هیچ کدام از این 5 عضو شورای دولت شورایی را که همگی ثبت نام کرده اند قبول ندارند؟ چرا باید 5 نفر از یک خط و از یک دولت ثبت نام کنند؟
رئیس و نایب رئیس قبول نمی شوند؟
این فعال سیاسی همچنین گفت: همچنین می بینیم که معاون اول رئیس جمهور و وزرا همزمان در دولت قبل ثبت نام می کنند. به همین ترتیب، شاهد ثبت نام از مجلس بودیم. نه تنها رئیس مجلس، بلکه معاون او نیز ثبت نام شده است. حتی دیدیم دو برادر ثبت نام کردند پس این دو برادر هم قبول نمی شوند؟ اینها موقعیت های عجیبی است. بالاخره یا بعضی ها همفکر هستند یا نیستند. وعده ها و حرف هایی که مطرح می شود مشکوک است. افرادی که 4-8 سال مسئولیت دارند چرا به وعده هایی که الان می دهند عمل نکردند؟ چرا برنامه ای نیست؟ شاید یکی از راه های بهبود وضعیت ثبت نام این باشد که فردی که ثبت نام می کند برنامه ارائه کند و هیئت داوران بررسی کند که آیا اصلاً می داند مشکلات کشور چیست و چگونه این مشکلات را حل می کند؟ در هر صورت، این وضعیت به نتیجه ای مضحک منجر می شود.»
آیا قالی بافی جای بحث دارد؟
وی تاکید کرد: اساساً با هیچ نامزدی مشکل و مشکلی ندارم و از دلایل پشت صحنه تصمیم گیری آنها برای کاندیداتوری اطلاعی ندارم. آقای کلیباف به هر حال مجلس را در اختیار دارد و حتی اگر تایید یا رای نیاورد، جایگاهش به عنوان رئیس مجلس محفوظ است. شاید آقای کلیباف معتقد است در پست ریاست جمهوری بیشتر به کشور خدمت خواهد کرد، شاید مشاورانش به او توصیه کرده اند که بهتر است در انتخابات شرکت کند و شاید با آمدن آقای جهانگیری و احتمال ورود به مناظره های انتخاباتی در دولت قبل آقای قالیباف یک گزینه برای بحث است. قابل قبول تلقی می شود. به خصوص اینکه آقای لاریجانی تمایل چندانی به پرخاشگری در مناظره ها ندارند. باز هم تاکید می کنم که نه از مشکلات پشت پرده خبر دارم، نه از لایه های پنهان و نه از طرفداری و حمایت از شخص خاصی صحبت می کنم. همچنین نمی دانیم چه تغییراتی در استانداردهای شورای نگهبان ایجاد شده است. این در حالی است که برخی از ثبت نام کنندگان از جمله افرادی هستند که در انتخابات قبلی رد شده اند.
منبع: آینده
[ad_2]